Nasza strona korzysta z plików cookie. Dowiedz się więcej.

zamknij

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY NA PODSTAWIE ARYKUŁU 13 RODO

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest KRAFTWORKS spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Katowicach (40-017) przy ul. Granicznej 25A/1, której akta rejestrowe prowadzi Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000595061, NIP: 9542761562, REGON: 363465516, (dalej „Administrator” lub „My”).
Kontakt do administratora: email: rodo@kraftworks.pl

Twoje dane osobowe otrzymaliśmy od Ciebie podczas rejestracji konta, dokonywaniu zakupów jak również w trakcie Twojej aktywności w naszym serwisie. Dane mogliśmy również pozyskać od Ciebie, poprzez Twoją wolę uczestniczenia w kampaniach marketingowych prowadzonych przez Administratora.

Cel przetwarzania danych:
Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do wykonania umowy zawartej z Tobą, w tym do:

  • zakładania i zarządzania Twoim kontem oraz zawierania transakcji;
  • dokonywania wysyłki zamówionych przez Ciebie produktów;
  • obsługi reklamacji oraz zwrotów;
  • obsługi zapytań i zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy);
  • zarządzanie bezpieczeństwem transakcji;
  • zapewnienie najlepszej obsługi klienta.

Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora, którym jest:

  • monitorowanie Twojej aktywności na naszych stronach;
  • dopasowanie treści zgodnie z Twoimi preferencjami, na podstawie uprzednio przeglądanych zawartości strony, czy też przede wszystkich interesujących Cię produktów;
  • prowadzenie działań marketingowych, aby zainteresować Cię własnymi usługami naszego serwisu, oraz zaproponować Ci nowości z naszej oferty;
  • zapewnienie usług płatniczych;
  • windykacja należności; prowadzenie postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;
  • zapewnienie należytego przestrzegania przepisów prawa podatkowego oraz przepisów o rachunkowości;
  • zapobieganie naruszeń praw autorskich (np. znak wodny zawierający Twoje dane);
  • zapewnienie bezpieczeństwa dokonywania transakcji, w tym zapobieganie popełnianiu przestępstw;
  • prowadzenie analiz statystycznych;
  • przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa);
  • organizacja konkursów, akcji promocyjnych, budowanie programów lojalnościowych i partnerskich.

    Twoja zgoda na przetwarzanie danych osobowych, pozwoli nam na przetwarzanie Twoich danych osobowych w celu:

  • założenia i utrzymywania Twojego konta w naszym serwisie;
  • zapisywania danych w plikach cookies, gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych;
  • organizacji akcji promocyjnych i konkursów;
  • wysyłanie do Ciebie informacji w postaci newslettera.

    Udzieloną Administratorowi zgodę na przetwarzanie danych osobowych, możesz wycofać w dowolnym momencie w tak łatwy sposób jak ją wyraziłeś, możesz również skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem dowolnych środków komunikacji.Twoje dane będą przetwarzane przez Administratora do czasu wycofania zgody.

    Zakres przetwarzanych danych

    Wymagamy podania przez Ciebie danych osobowych, aby móc zawrzeć i wykonać umowę zawartą z Tobą, a tym samym umożliwić nam:

  • bezpośredni kontakt z Tobą;
  • informowanie Cię o przebiegu realizacji zamówienia;
  • informowanie Cię o wysyłce zamówienia;
  • informowanie Cię o przebiegu postępowania reklamacyjnego, obsługi zwrotu;
  • informowanie Cię o produktach, które mogą Cię zainteresować. W tym celu będziemy potrzebować Twój email, adres miejsca zamieszkania, oraz numer telefonu. Jeżeli jesteś naszym Partnerem, lub uczestnikiem akcji promocyjnych i konkursów – będziemy potrzebować również dodatkowych danych wymaganych ze względu na przepisy podatkowe.

    Twoje dane osobowe mogą być również przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania), jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie wpływać na Twoją sytuację.

    Profilowanie danych osobowych przez Administratora polega na przetwarzaniu tych danych (również w sposób zautomatyzowany), poprzez wykorzystywanie ich do oceny niektórych informacji o Tobie, w szczególności do analizy lub prognozy osobistych preferencji oraz zainteresowań.

    Twoje uprawnienia w zakresie przetwarzanych danych

    Administrator gwarantuje spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj.

  • prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych – jeżeli Twoje dane są niepoprawne lub niekompletne lub też nie są niezbędne przez Administratora albo wycofasz swoją zgodę na przetwarzania;
  • prawo ograniczenia ich przetwarzania Twoich danych – na czas wyjaśnienia, korekty, wniesienia sprzeciwy – nie usuniemy Twoich danych, a jedynie ograniczymy ich przetwarzanie;
  • prawo do ich przenoszenia;
  • prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych;
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzoru w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  • Możesz w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania swoich danych dla celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, jeśli przetwarzanie odbywa się w związku z uzasadnionym interesem administratora. Możesz również w dowolnym momencie wnieść sprzeciw, z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją wobec przetwarzania swoich danych dla celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, jeśli przetwarzanie odbywa się w związku z uzasadnionym interesem administratora.

    Udostępnienie danych osobowych

    Dbamy w szczególny sposób o bezpieczeństwo Twoich danych osobowych, dokonując należytej staranności, aby Twoje dane były bezpieczne. Niemniej jednak dla Twojej wygody korzystamy z wielu nowoczesnych i funkcjonalnych rozwiązań technicznych, które umożliwiają Tobie wygodę zakupów, a nam właściwą obsługę klienta. W tym część Twoich danych osobowych udostępniamy podmiotom płatniczym, podmiotom wspierającym usługi pocztowe, kurierskie, logistyczne, usługi audytowe i konsultingowe, promocje marketingowe, a także organom publicznym zajmującym się ściganiem nadużyć oraz przestępstw, oraz kontrolą skarbową.

    Czas przechowywania

    Twoje dane osobowe przechowujemy nie dłużej niż są one potrzebne dla właściwej jakości obsługi i w zależności od trybu i celu ich pozyskania przechowujemy je:
    1. Zawarcie umowy – na czas jej trwania oraz po jej zakończeniu w celach:
      • dochodzenia roszczeń związanych ze zrealizowaną umową;
      • realizacji obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych;
      • zapobiegania nadużyciom lub przestępstwom;
      • statystycznych i archiwizacyjnych.
    2. Działania marketingowe – na czas trwania umowy, udzielenia odrębnej zgody na przetwarzanie takich danych – do czasu zakończenia działań związanych z obsługą transakcji, wniesienia przez Ciebie sprzeciwu wobec takiego przetwarzania lub wycofania zgody.
    3. Działania około sprzedażowe i promocyjne – np. konkursy, akcje promocyjne – na czas trwania i rozliczenia takich akcji.
    4. Działalność operacyjna - do czasu przedawnienia obowiązków nałożonych przez Rozporządzenie RODO oraz odpowiednie przepisy krajowe, celem wykazania rzetelności w przetwarzaniu danych osobowych.

Porównaj 0

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Razem

Do kasy